FAQ


Какво включва цената на самолетния билет?

Как да открия най-атрактивната цена?

Може ли да се промени цената на самолетния билет от момента на резервация до момента на закупуване и издаване?

Мога ли да резервирам полет и и на по-късен етап да го заплатя?

Как да резервирам самолетен билет?

Кога трябва да бъде заплатен билета?

Как да заплатя самолетния билет?

Как ще си получа самолетния билет?

Възможно ли е да се извършват промени след закупуване и издаване на самолетен билет?

Мога ли да анулирам пътуването и ще може ли да се възстанови сумата за вече издадения билет?

Колко и какъв багаж имам право да пренасям?

Какви са условията, ако пътувам с дете?

Мога ли да пътувам с домашен любимец?


Какво включва цената на самолетния билет?

    Цената на самолетния билет се състои от: основна цена (тарифа), летищни такси, както и такса за обслужване.

  • Цените, които виждате в момента на резервация, включват цена на самолетен билет и летищни такси.
  • Цените не включват сумата от 15 евро на билет, която се начислява от „Бояна-МГ” като такса за обслужване.

Как да открия най-атрактивната цена?

    За формирането на крайната цена на билета влияние оказва преди всичко датата, за която е резервиран билета (колкото по-далечна е датата на излитане, толкова по-ниска е цената). Извършването на резервацията и закупуването на билета в подходящото време (най-добре е не по-късно от 2 седмици преди полета) ще ви помогне да се възползвате от най-евтините тарифи, предлагани от дадения превозвач за избраните от вас дати. По принцип най-изгодно е купуването на самолетни билети около един-два месеца преди датата на планираното пътуване. Авиокомпаниите редовно предлагат промоции и отстъпки, затова, ако проучите цените по-отрано, шансът да намерите евтини самолетни билети е много по-голям. По правило, колкото по-близка е датата на полета, толкова по-скъпо ще ви излезе самолетният билет. Тогава трябва да имате предвид, че въпреки богатата оферта от полети, броят на местата в самолета, продавани на промоционни цени е ограничен и може да се случи така, че на разположение да останат само билети от по-скъпите тарифи или дори само от бизнес класа. Според запълняемостта на конкретен полет, авиокомпаниите прилагат различни тарифи за пътуване – колкото по-пълен е един самолет, толкова по-високи са цените

    Билетът ще бъде също така по-евтин, ако пътуването е двупосочно и започва и завършва на едно и също място (за еднопосочен билет можете да заплатите дори по-висока от цената на двупосочния билет!)

Може ли да се промени цената на самолетния билет от момента на резервация до момента на закупуване и издаване?

    Да. Възможни са отклонения в размера на летищните такси.

нагоре

Мога ли да резервирам полет и и на по-късен етап да го заплатя?

    След резервиране на самолетен билет той трябва да се заплати и издаде в определен срок (обикновено 24  или 72 часа). В противен случай резервацията престава да бъде валидна и автоматично се анулира. Срокът на валидността на резервацията се определя от условията по съответната тарифа, като авиокомпанията може да го променя.

При направена резервация, преди да бъде издаден самолетният билет, по нея могат да се правят всякакви промени без такси и неустойки.

нагоре

Как да резервирам самолетен билет?

  • Можете да направите онлайн резервация, като името и фамилията на пътника трябва да са изписани на латиница по начина, по който фигурират в съответния документ за самоличност, с който ще пътува.

Предимството на резервацията онлайн е, че сами може да сравните разписанията на полетите и да проверите в реално време цени на самолетни билети. По този начин можете сами да намерите най-изгодната цена на билета и да го резервирате веднага. Резервацията става удобно и лесно, без да е необходимо да идвате в нашия офис. Заплащането също може да стане чрез банков превод.

Търсенето на полет се осъществява автоматично с помощта на търсачка, която се намира на главната ни страница. Резервацията се осъществява с въвеждането на необходимите параметри на пътуването във формата: дата на излитане и връщане, наименование на летищата на излитане и кацане, брой пътници. Можете да използвате и търсене +/- 3 дни, както и +/- 7 дни, за да видите най-атрактивните цени за близки дати. След въвеждането на необходимата информация за пътуването, трябва да изберете бутона “search”. Резултатите от търсенето показват всички най-атрактивни към момента полетни оферти, започвайки от най-ниската към по-скъпите. При избор на подходящото предложение се появява страница с форма, в който трябва да попълните всички необходими лични данни: име и фамилия на пътниците, телефон и адрес на електронната поща, предпочитана форма на плащане. За да завършите резервацията, следва да потвърдите, че сте приели условията на авиокомпанията и тези на „Бояна-МГ”, и след това да натиснете бутона “confirm trip”. Ако резервирате самолетен билет през резервационната ни форма, след като преминете през всички стъпки, ще получите автоматично потвърждение за резервацията на посочения от вас е-mail адрес.

  • Самолетни билети можете също така да резервирате по телефона или със запитване на следния e-mail: info@boiana-mg.com.  Ако изберете да се свържете с нас по телефона или да изпратите запитване по електронната поща, нашият екип в офиса ни в София и Варна ще ви помогнат да изберете най-подходящата за вас оферта и ще резервират билета – в много случаи нашите професионални консултанти могат да намерят по-добър вариант за вашето пътуване, съобразявайки наличието на някои специфични фактори.
  • И в двата варианта можете да проверите статуса на вашата резервацията на http://www.checkmytrip.com/

нагоре

Кога трябва да бъде заплатен билета?

    В условията на тарифата по време на резервация е посочена крайната дата за издаването на самолетния билет. Плащането следва да се извърши преди тази дата. При резервация на самолетен билет ние ще се свържем с вас и ще ви информираме за срока на плащане след направа на резервацията.

Ако плащането се осъществява по банков път, трябва да имате предвид, че сумата реално може да се получи дори до два дни, поради което цената на билета към този момент може да се промени. Затова, когато желаете да заплатите билета с банков превод, добре е да извършите плащането в деня на резервацията или на каса на Уникредит Булбанк.

нагоре

Как да заплатя самолетния билет?

    Плащането на билета може да стане по един от следните начини:

  • в брой в офисите ни в София и Варна
  • по банков път в следната банкова сметка:

УНИКРЕДИТ БУЛБАНК

BG36UNCR76301051496470  В ЛЕВА
BG30UNCR76301451499746  В ЕВРО

BIC код UNCRBGSF

нагоре

Как ще си получа самолетния билет?

    След извършване на плащането ще получите своя билет на посочения от вас в процеса на резервация e-mail или разпечатан в офиса ни в София или Варна. При чекиране на летището трябва да носите със себе си принтирания електронен билет и документа за самоличност, с който ще пътувате.

нагоре

Възможно ли е да се извършват промени след закупуване и издаване на самолетен билет?

    Възможна е промяна на дата на самолетен билет, ако тарифата го позволява, като в повечето случаи, когато това е възможно, се заплаща неустойка, определена от условията на съответната тарифа.

В условията на прлиложимата по даден маршрут тарифа са посочени условията и цените както за анулация на вече издаден билет, така и за извършване на промени. Препоръчваме на всички клиенти преди закупуването на билета да се информират за тези условия.

нагоре

Мога ли да анулирам пътуването и ще може ли да се възстанови сумата за вече издадения билет?

    Условията за анулация на самолетен билет от страна на пътника зависят от тарифата, в която е издаден билета.  В повечето случаи суми по най-евтините и промоционални цени не могат да се връщат. В други случаи е възможно възстановяване на сумата по неизползвания билет след удържане на определена неустойка, която отново зависи от приложената тарифа.

нагоре

Колко и какъв багаж имам право да пренасям?

     Всяка авиокомпания има различни ограничения относно допустимия ръчен и чекиран багаж при пътуване със самолет, които се различават по килограми, размер и брой на багажите. Допустимото количество на регистрирания и ръчния багаж зависи от авиокомпаниите, всеки превозвач сам определя максималното количество за дадения маршрут. Всеки допълнителен килограм трябва да се заплаща. Допустимото тегло на багажа следва да се уточнява в подробностите около резервацията на билета.

В регистрирания и ръчния багаж не можете да превозвате огнестрелно оръжие, токсични химически субстанции, избухливи и леснозапалими материали, както и предмети, които могат да причинят заплаха.

  • Чекираният (регистриран) багаж, който се превозва в багажното помещение на самолета, се предава по време на чекирането, а отговорността за него носи превозвача.
  • Ръчния багаж можете да превозвате със себе си безплатно на борда на самолета. Необходимо е да знаете, че поради съображения за сигурност, не можете да вземете със себе си на борда на самолета остри предмети и течности над 100 мл.
  • Ако въмнамерявате да превозвате каквото и да е спортно съоръжение, трябва да ни информирате по време на направата на резервацията, за да можем своевременно да ви уведомим за условията на неговия превоз, както и за таксите, които трябва да заплатите.

нагоре

Какви са условията, ако пътувам с дете?

    Обикновено децата на възраст от 2 до 12 години имат право да ползват 33% отстъпка от основната тарифа, а бебетата до 2 години – 90% намаление. В повечето случаи бебето не ползва отделно място, а пътува в скута на пълнолетното лице, като един възрастен придружител може да пътува само с едно дете в скута. По-големите деца могат да пътуват и сами, в такъв случай обаче резервацията трябва да съдържа телефонните и адресни данни на придружителя на летището на излитане и кацане. Децата на възраст 2-12 години имат право на същото количество багаж, както възрастните. Конкретните ограничения за превоз на отделен багаж за бебета зависят от съответната авиокомпанията.

Пътниците с малки деца и бебета със сгъваеми колички могат да ги ползват на територията на цялото летище чак до момента на влизане в самолета, когато количката се взима от служител на авиокомпанията и се пренася до багажното отделение. След приземяване количката се получава на изхода на самолета. Пътниците с деца имат предимство в момента на качване на борда.

Бременни жени могат да летят до 36-тата седмица на бременноста.

нагоре

Мога ли да пътувам с домашен любимец?

   Пътуването с домашен любимец в самолета трябва да бъде упоменато още по време на резервацията. Превозът на животни изисква пренасянето да е в специална клетка и животинчето трябва да притежава необходимите документи. За превозваното животно пътуващото лице заплаща такса, като размерът на цената зависи от неговата тежест (заедно с тежестта на клетката). Животното се превозва като пътнически багаж в кабината или в багажното помещение на самолета. Информация за допустимите размери на клетките при превозването на животни в багажното помещение трябва да получите по време на извършването на резервацията.

нагоре